مقدمه: اهمیت جایگزینهای طبیعی قند برای بیماران دیابتی
اگر بخواهیم در مورد رژیم برای بیماران دیابتی صحبت کنیم، باید به این موضوع بپردازیم که بیماران دیابتی باید برای کنترل سطح قند خون خود، از رژیم غذایی اصولی پیروی کنند. بر اساس دانشنامه lifeandhealth، یکی از مهمترین قواعدی که بیماران دیابتی باید آن را حتما رعایت کنند، جایگزینی قند، شکر و دیگر قندهای ساده ، با شیرینکنندههای بدون جذب و باکالری صفر است. شیرین کننده آراسویت با نشان درجهی یک اتحادیه اروپا، شیرینکنندهای با کالری صفر است که بدن انسان قادر به مصرف آن نیست و بهطور کلی از بدن دفع میشود.
با مصرف آراسوییت علاوه بر کنترل قندخون خود میتوانید به راحتی وزن خود را هم کاهش دهید. جهت مشاوره تخصصی در مورد این محصول و شیرین کننده آراسویت پک دوتایی همین الان با شماره تلفن 09362777499 تماس بگیرید.
جدول 1: مواد غذایی مجاز و غیرمجاز برای افراد مبتلا به دیابت
گروه غذایی | مواد غذایی مجاز | مواد غذایی غیرمجاز |
کربوهیدراتها | غلات کامل، نان سبوسدار، جو | برنج سفید، نان سفید، پنکیک، غلات نرم شیرینشده |
سبزیجات | سبزیجات غیرنشاستهای (کلم بروکلی، هویج، فلفل، گوجه فرنگی) | سیب زمینی سرخکرده |
میوهها | میوههای کم قند، سیب | انگور، انبه، هندوانه، موز، طالبی، پاپایا، زردآلو، آناناس، میوههای خشک )کشمش) |
پروتئینها | گوشت بدون چربی، مرغ بدون پوست، ماهی، تخم مرغ، حبوبات | بیکن، گوشتهای چرب |
لبنیات | شیر کمچرب یا بدون چربی، ماست کمچرب | شیر پرچرب |
چربیها | روغن زیتون، روغن کلزا، آووکادو، مغزها | چربیهای اشباع و ترانس، غذاهای سرخشده |
نوشیدنیها | آب، چای و قهوه بدون شکر | نوشابه، آبمیوه، قهوه مخلوط (با شکر و شربت)، نوشیدنیهای انرژیزا |
سایر | آجیل خام کمنمک | سس گوجه فرنگی، شیرینیها، آبنبات، بستنی، غذاهای چینی پرنمک |
شاخص گلایسمی چیست و چرا برای بیماران دیابتی مهم است؟
اکنون که در حال بررسی تغذیه بیماران دیابتی هستیم، باید در مورد موضوع مهم شاخص گلایسمی (Glycemic Index یا GI) نیز اطلاعاتی ارائه دهیم. غذاهایی که شاخص گلایسمی پایینتری دارند ، با سرعت کمتری هضم میشوند پس قندخون را به آرامی بالا میبرند.در حقیقت، شاخص گلایسمی روشی است علمی، که با استفاده از آن میتوان تاثیر کربوهیدراتهای موجود در مواد غذایی را بر میزان قند خون، اندازهگیری کرد. این کار ما را قادر میسازد انتخابهای بهتری در مورد مواد غذایی داشته باشیم در نتیجه کنترل بیشتری روی میزان قند مصرفیمان خواهیم داشت و با این کار نوسانات قندخون را کاهش میدهیم. این موضوع موجب حفظ سطح انرژی پایدار خواهد شد.
معرفی 10 میوه با شاخص گلیسمی پایین مناسب برای بیماران دیابتی
اگر به دنبال آگاهی از مناسبترین رژیم برای بیماران دیابتی هستید، لازم است میوههایی که دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند را بشناسید. در ادامه به معرفی 10 میوه با شاخص گلیسمی پایین میپردازیم.
- سیب
- گلابی
- گیلاس
- توت فرنگی
- پرتقال
- زردآلو
- آلو
- هلو
- انگور
- گریپ فروت
نحوه مصرف میوه ها در رژیم غذایی دیابتی
میوهها میتوانند به راحتی در برنامه غذایی دیابتی ها قرار گیرند، اما بهتر است در میزان مصرف آنها دقت کرد. به عنوان مثال میوههایی همچون موز و انبه که دارای قند بالایی هستند، باید به صورت محدود مصرف شوند. این در حالی است که میوههایی همچون گیلاس، سیب، توت فرنگی و گلابی،، میتوانند در رژیم غذایی بیماران دیابتی قرار گیرند. به این موضوع دقت کنید که استفاده از این ماده غذایی برای خانمهای باردار و شیرده محدودیتی ندارد.
ترکیب میوه های کم قند با شیرین کننده آرا سوئیت
در حقیقت، ترکیب میوههای کم قند با شیرین کننده طبیعی آرا سوئیت میتواند به عنوان یک گزینه عالی برای رژیم برای بیماران دیابتی شناخته شود. همچنین افرادی که به دنبال کاهش مصرف قند و پیروی از رژیمهای کم کالری هستند نیز میتوانند از این ترکیب استفاده کنند. مزایای ترکیب میوههای کم قند با آرا سوئیت شامل مواردی چون کنترل قند خون، حفظ مواد مغذی، عدم تأثیر بر دندانها و … میشود.
دستور تهیه 5 اسموتی سالم با میوههای کم قند و آرا سوئیت
در این بخش، دستور تهیه 5 اسموتی سالم با میوه و آرا سوئیت آورده شده که این اسموتیها میتوانند به عنوان غذاهای مناسب دیابت مورد استفاده قرار گیرند. میزان شیرینکنندگی آراسوییت 600 برابر بیشتر از شکر است و هر میکروقرص آراسوییت شیرینیای معادل یک قاشق شکر معمولی را دارد.
1. اسموتی توتفرنگی
موارد مورد نیاز
- 200 گرم توت فرنگی
- آرا سوئیت به میزان دلخواه
- نصف لیوان آب یا شیر بادام
شما میتوانید تمام مواد معرفی شده را در داخل مخلوط کن ریخته و سپس سرو کنید.
2. اسموتی سیب و دارچین
- یک عدد سیب
- یک قاشق چایخوری دارچین
- آرا سوئیت به میزان دلخواه
- یک لیوان شیر بادام یا آب
جهت تهیه این اسموتی کافی است تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و به مدت 10 ثانیه مخلوط کنید.
3. اسموتی ماست با دانه چیا
- ماست یونانی
- توت فرنگی
- دانه چیا
- مقداری آرا سوئیت
با میکس کردن مواد غذاییهای ذکر شده میتوانید یک نوشیدنی سالم داشته باشید. گنجاندن این اسموتی در برنامه غذایی دیابتی ها بسیار هوشمندانه به نظر میرسد.
4. اسموتی رژیمی سیب
مواد مورد نیاز
- سیب خرد شده
- شیر بادام
- مقداری آرا سوئیت
- اسفناج
جهت تهیه این اسموتی موارد بالا را در میکسر بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
5. اسموتی کیوی و نعناع
- کیوی
- نعنای تازه
- آرا سوئیت
- شیر بادام
همانند دیگر اسموتیها، همه مواد را داخل میکسر ریخته و خوب مخلوط کنید.
جدول 2: راهکارهای مدیریت دیابت از طریق تغذیه و فعالیت بدنی
زمینه | راهکارها | توضیحات |
برنامه غذایی | روش بشقاب | ½ بشقاب: سبزیجات غیرنشاستهای، ¼ بشقاب: پروتئین، ¼ بشقاب: غلات کامل یا نشاسته |
شمارش کربوهیدرات | پیگیری میزان کربوهیدرات مصرفی روزانه برای تنظیم دقیق انسولین | |
زمانبندی وعدهها | خوردن وعدههای منظم، پرهیز از حذف وعدهها، میانوعدههای سالم | |
کنترل حجم غذا | مصرف مقدار مناسب غذا در هر وعده برای تنظیم قند خون | |
فعالیت بدنی | تمرینات هوازی | حداقل 30 دقیقه، 5 روز در هفته (پیادهروی، شنا، دوچرخهسواری) |
تمرینات قدرتی | 2-3 بار در هفته با وزنههای سبک، نوارهای کشی یا دستگاههای وزنه | |
حرکات کششی | افزایش انعطافپذیری، کاهش استرس و پیشگیری از درد عضلانی، یوگا | |
فعالیتهای روزمره | پیادهروی هنگام تماس تلفنی، استفاده از پله به جای آسانسور، پارک دورتر از مقصد | |
کاهش وزن | برنامه کالری | همکاری با تیم درمانی برای تنظیم برنامه کالری مناسب |
جایگزینی غذاها | جایگزین کردن غذاهای کم ارزش با غذاهای کمکالری، کمچربی و کمقند | |
هدفگذاری | کاهش 7% وزن میتواند خطر دیابت را تا 60% کاهش دهد | |
پیشگیری | توجه به شاخص GI | انتخاب غذاهای با شاخص گلیسمی پایین |
مصرف فیبر | افزایش مصرف حبوبات، میوهها، سبزیجات و غلات کامل | |
آبرسانی | نوشیدن آب کافی و جایگزینی نوشیدنیهای شیرین و قندی با آب |
راهنمای نگهداری میوهها برای حفظ ارزش غذایی
همانطور که متوجه شدید، گنجاندن میوه در برنامه غذایی دیابتی ها بسیار مهم به نظر میرسد. اما برای اینکه بتوانید تمام ارزش غذایی میوه را دریافت کنید، بهتر است آنها را در یخچال نگهداری کرده و رطوبت را در یخچال به صورت ثابت نگه دارید.
سوالات متداول درباره مصرف میوه برای بیماران دیابتی
آیا میوههای خشک برای بیماران دیابتی مناسب هستند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، که میوه خشک در بیماران دیابتی باید با احتیاط و به صورت محدود مصرف شود.
آیا آبمیوه طبیعی برای دیابتی ها مضر است؟ آبمیوه طبیعی برای دیابتیها میتواند مضر باشد. به همین دلیل توصیه میشود مصرف آن به صورت محدود انجام شود.
بهترین زمان مصرف میوه برای بیماران دیابتی چه موقع است؟ بهتر است مصرف میوه در دیابتیها با معده خالی صورت نگیرد. مصرف میوه باید به همراه یک میان وعده باشد.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم در مورد رژیم برای بیماران دیابتی اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. به این موضوع دقت کنید که مصرف آرا سوئیت میتواند به کنترل بهتر قند خون کمک کرده و زندگی سالمتر با کیفیت بهتری را به شما هدیه دهد.